pandemiya-knr-stala-yedinoyu-z-velikikh-ekonomik-yaka-za-minuliy-rik-prodemonstruvala-zrostannya

Пандемія: КНР стала "єдиною з великих" економік, яка за минулий рік продемонструвала зростання

 • 8083 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. КНР, ймовірно, є єдиною з великих світових економік, яка продемонструвала 2020 року зростання на тлі пандемії COVID-19. Про це повідомляє DW, інформує УНН.

"Валовий внутрішній продукт (ВВП) Китаю у четвертому кварталі 2020 року підскочив на 6,5%. Про це у понеділок, 18 січня, повідомило державне статистичне управління КНР. Таким чином, темпи зростання в кінці року повернулися до докризового рівня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у першому кварталі 2020 року ВВП КНР впав на рекордні 6,8%, у другому і третьому - збільшився відповідно на 3,2% і 4,9%. Загалом, за підсумками 2020 року, економіка Китаю збільшилася на 2,3%, зумівши відновитися після різкого спаду, зафіксованого у першому кварталі минулого року.

"Утім, темпи економічного зростання КНР були мінімальними більш ніж за чотири десятиліття. Тим не менш, КНР, ймовірно, є єдиною з великих світових економік, яка показала зростання у 2020 році на тлі пандемії COVID-19. Згідно з прогнозом Світового банку, ВВП США у минулому році скоротився на 3,6%, Єврозони - на 7,4%, а глобальний ВВП - на 4,3%", - пишуть у виданні.

Як повідомлялося раніше в УНН, ціни на нафту впали на тлі обмежень через коронавірус у Китаї.

Українські Національні Новини

Новини Світу