pandemiya-koronavirusu-u-chernivtsyakh-khochut-zupiniti-ochne-navchannya-u-shkolakh-uchilischakh-ta-vishakh

Пандемія коронавірусу: у Чернівцях хочуть зупинити очне навчання у школах, училищах та вишах

 • 13960 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук закликав терміново заборонити навчання в очній формі в всіх навчальних закладах: школах, технікумах, училищах та вищих навчальних закладах. Про це він розповів у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

“Ми сьогодні отримали від Міністерства освіти та науки рекомендацію, офіційного листа подбати про те, щоб комісії з питань ТЕБ та НС, обласна, а також всі місцеві комісії з ТЕБ та НС закрили навчання стаціонарне у всіх навчальних закладах, як загальної середньої освіти, так й спеціальної профтехосвіти, а також у вищих навчальних закладах щонайменше на два тижні... Тому я закликаю всі органи місцевого самоврядування негайно сьогодні-завтра скликати комісії ТЕБ та НС та заборонити навчання в очній формі”, — заявив Осачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську з понеділка запроваджують жорсткий карантин: що зміниться

Деталі

За його словами, щодня в регіоні фіксується по 400 нових хворих — такого в області ще не було за весь рік протидії COVID-19. Кожного дня медики госпіталізують понад 100 осіб.

Що було раніше

У Чернівецькій ОДА занепокоєні зростанням інфікованих COVID-19.

Довідково

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин з низкою обмежень, зокрема, і щодо сфери торгівлі.

А з 19 грудня 2020 року вводили нові карантинні обмеження — по всій території України правила “помаранчевої” зони.

До них країна повернулася після завершення січневого “локдауну”.

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

Адаптивний карантин вперше введений в Україні влітку, у його межах регіони отримують позначення кольорами відповідно до масштабів поширення у них коронавірусу (у бік зростання) — зелений, жовтий, помаранчевий та червоний.

Українські Національні Новини

Суспільство