pandemiya-u-berlini-posilili-pravila-nosinnya-masok

Пандемія: у Берліні посилили правила носіння масок

 • 15923 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. У Берліні на тлі боротьби з поширенням коронавірусу у вівторок, 20 жовтня, посилили правила носіння масок. Відповідне рішення ухвалив сенат Берліна у вівторок, повідомляє DW, передає УНН.

Згідно з новими правилами, маски потрібно буде носити на десяти найбільш людних вулицях та на ринках Берліна. Також влада міста наполегливо рекомендувала носити маски скрізь, де неможливо дотримуватися дистанції в 1,5 метра. Досі в Берліні обов'язковим було носіння масок в магазинах і в громадському транспорті.

"У світлі можливого локдауну у політиків небагато можливостей цьому запобігти... Правила не впали з неба і не були винайдені політиками, вони засновані на консультаціях з вченими і досвіді, накопиченому по всьому світу", - заявив журналістам мер міста Міхаель Мюллер, коментуючи нові правила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія: у Німеччині назвали середню ціну лікування при інфікуванні COVID-19

Він також попередив, що якщо поширення коронавірусу посилиться, будуть запроваджені інші обмеження. "Кожному має стати зрозумілим, що це небезпечно для життя", - заявив Мюллер.

У свою чергу міністерка охорони здоров'я Берліну Ділек Калайджі заявила про посилення у майбутньому правил проведення приватних свят. Втім, подробиць вона не повідомила.

У Берліні останніми днями епідемічна ситуація постійно погіршується. Кількість нових випадків зараження коронавірусом протягом останніх 7 днів збільшилася до 89,2 на 100 тисяч населення, що значно перевищує критичний поріг у 50 випадків на 100 тисяч населення.

Раніше Президент ФРН пішов на карантин через позитивний тест на коронавірус у охоронця.

Українські Національні Новини

Новини Світу