pandemiya-v-uryadi-britaniyi-vvazhayut-scho-vaktsinuvatisya-vid-covid-19-bude-potribno-schoroku

Пандемія: в уряді Британії вважають, що вакцинуватися від COVID-19 буде потрібно щороку

 • 14677 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Так само, як і з різновидами грипу щороку є потреба в новій вакцинації, схожа ситуація може трапитися й з щепленнями від коронавірусу. Так припускають в уряді Великої Британії, повідомляє УНН із посиланням на DW.

Цитата: 

"Швидше за все, вже восени ми побачимо потребу в повторному щепленні, а потім і в щорічному (вакцинації, - ред.)", - заявив британський міністр з вакцинації Надім Захаві. 

Деталі 

При цьому британський урядовець провів паралель зі щепленням від грипу, котре потрібно робити щороку через виявлення в світі нових варіантів захворювання.

Натепер влада Великої Британії вже надала майже 11,5 мільйона доз вакцини від коронавірусу для проведення першого етапу вакцинації. Планується, що вже до середини лютого всі найвразливіші групи населення буде провакциновано.

Що було раніше

З 8 лютого в Великій Британії проводять вакцинацію препаратом, розробленим німецькою компанією BioNTech та її американським партнером - компанією Pfizer. Також Велика Британія стала першою країною у світі, котра дозволила препарат AstraZeneca. Цю вакцину фармацевтична компанія AstraZeneca розробила у співпраці з Оксфордським університетом. Крім того, влада Великої Британії дозволила застосування вакцини американської компанії Moderna.

Доповнення 

Слідом за вакциною проти коронавірусу від Pfizer-BioNTech, Moderna і AstraZeneca, ще одна вакцина була схвалена для використання в Угорщині, оскільки Національний центр громадської охорони здоров'я завершив умовне офіційне дослідження вакцинації "Супутник V".

До департаменту здоров'я Естонії прибула перша партія вакцини AstraZeneca від COVID-19

Українські Національні Новини

Новини Світу