pandemiya-vidzavtra-u-chekhiyi-vvoditsya-lokdaun

Пандемія: відзавтра у Чехії вводиться "локдаун"

 • 22478 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Чехія стала другою країною Євросоюзу, на всій території якої тимчасово закриваються більшість дрібних магазинів і підприємств по наданню послуг, а жителям дозволено залишати домівки тільки при необхідності. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Через сильне зростання числа тих, що заразилися коронавірусом, уряд Чехії посилює заходи боротьби з пандемією. Зокрема, в Чехії вранці 22 жовтня вводиться локдаун, в рамках якого повинні тимчасово закритися для відвідувачів більшість дрібних магазинів і підприємств з надання послуг", - пише видання.

Відзначається, що жителям країни буде дозволено залишати будинки тільки для того, щоб піти на роботу, до лікаря або купити продукти і товари першої необхідності. Дозволені також прогулянки на природі, наприклад, в парках. Крім того, згідно з розпорядженням уряду, здійснювати поїздки можна тільки в невідкладних випадках, а число соціальних контактів слід скоротити до "необхідного мінімуму".

У Чехії налічується в цілому майже 194 тисячі випадків зараження коронавірусом, при цьому в останні тижні кількість інфікованих сильно зросла. Так, 21 жовтня було зафіксовано добовий приріст в 11 984 випадків. У багатьох інших країнах світу кількість заражених SARS-CoV-2 також сильно зростає.

"Низка країн Євросоюзу в окремих регіонах ввели комендантську годину та інші обмеження в окремих регіонах. Напередодні Ірландія стала першою країною ЄС, де локдаун діє на всій території країни. Жителям заборонено віддалятися від своїх будинків далі, ніж на 5 кілометрів, за винятком поїздок за життєво важливим сімейними обставинами, на роботу або до лікаря. При цьому школи і дитсадки залишаються відкритими", - додає видання.

Нагадаємо, з початку пандемії в Україні зафіксовано 315 826 хворих COVID-19, за останню добу виявили 6719 інфікованих, що є новим антирекордом.

Українські Національні Новини

Новини Світу