pandemiya-vipadkiv-covid-19-u-pivdenniy-koreyi-bilshaye-spalakh-u-pekini-pid-kontrolem

Пандемія: випадків COVID-19 у Південній Кореї більшає, спалах у Пекіні "під контролем"

 • 11391 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Південна Корея повідомила про ще 49 випадків захворювання COVID-19, у той час як коронавірус продовжує поширюватися в густонаселеній столиці, де проживає половина з 51 мільйона людей в країні. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Дані, опубліковані корейськими центрами з контролю і профілактики захворювань в п'ятницю, довели загальну кількість випадків захворювання у країні до 12 306 осіб, в тому числі 280 осіб померли. У даних йдеться, що 26 нових випадків зафіксовані у столиці Сеулі і сусідньому портовому місті Інчхон. Сімнадцять нових випадків були пов'язані з прибуттям людей з-за кордону.

Південна Корея повідомляла про 30-50 нових випадків за добу з кінця травня, що наводить на думку про те, що чиновники дуже швидко ослабили правила соціального дистанціювання в квітні після того, як перша хвиля інфікування в країні пішла на спад, пише видання.

Що стосується інших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, то в Індії зареєстровано найвищий добовий сплеск з 13 586 випадками захворювання коронавірусом, в результаті чого загальна кількість випадків досягла 380 532. Відповідно до опублікованої в п'ятницю заяви міністерства охорони здоров'я, загальна кількість смертей в Індії досягла 12 573, що на 336 більше, ніж до цього. Три штати - Махараштра, Тамілнад і Нью-Делі - становлять 60% від загального числа випадків.

Кількість нових випадків коронавірусу залишалися стабільною в столиці Китаю в п'ятницю після того, як чиновник охорони здоров'я оголосив, що останній спалах захворювання в Пекіні перебуває під контролем. У Пекіні зареєстровано 25 нових випадків, у порівнянні з четвергом їх було тільки чотири, із загальної кількості 32 випадків, зареєстрованих по всій країні. Представник міського транспорту заявив, що автобусне сполучення між Пекіном і іншими провінціями буде призупинено з п'ятниці, щоб запобігти поширенню спалаху. Заняття в місті також були припинені, і плани щодо відновлення спортивних та інших заходів відтерміновані.

Нагадаємо, у світі від коронавірусу померли 453 тисячі осіб.

Українські Національні Новини

Здоров'я