papa-frantsisk-pochuvayetsya-nabagato-krasche-pislya-antibiotikiv-vatikan

Папа Франциск почувається набагато краще після антибіотиків - Ватикан

 • 269543 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Стан здоров’я Папи Франциска помітно покращився після інфузії антибіотиків від інфекційного бронхіту, йдеться в заяві Ватикану, опублікованій у четвер 30 березня, передає УНН.

Деталі

Папа Франциск був доставлений в лікарню після скарг на ускладнене дихання, що викликало нові побоювання щодо здоров’я 86-річного понтифіка, який страждає від ряду недуг.

Ватикан повідомив, що у Папи діагностували вірус інфекційного бронхіту, респіраторного захворювання, яке вимагає внутрішньовенного вливання антибіотиків.

“Це дало очікувані результати з помітним поліпшенням стану його здоров’я”, — йдеться в повідомленні.

“Виходячи з очікуваного прогресу, Святіший Отець може бути виписаний найближчими днями”.

У Ватикані повідомили, що Папа провів другу половину дня, “присвятивши себе відпочинку, молитві і деякій роботі”.

Раніше в четвер 30 березня, Ватикан повідомив, що він молився в маленькій каплиці в своєму приватному лікарняному номері.

“Я зворушений багатьма повідомленнями, отриманими в ці години, і висловлюю свою вдячність за близькість і молитву”, — зазначив.

Контекст 

У Папи Франциска діагностували респіраторну інфекцію. Він був доставлений в університетську лікарню Джемеллі в Римі, де він повинен буде залишитися на кілька днів, щоб отримати “відповідне медичне лікування”.

Доповнення 

Папа переніс операцію на кишечнику у липні 2021 року. Він також більше року страждає від серйозних проблем з коліном, через які йому часто доводиться користуватися інвалідним візком. Франциск поки що відмовляється від операції на коліні.

Українські Національні Новини

Новини Світу