papa-frantsisk-privitav-iz-velikodnem-ukrayinskoyu-movoyu-i-zaklikav-do-peremirya

Папа Франциск привітав із Великоднем українською мовою і закликав до перемир'я

 • 154558 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Папа Франциск у Twitter привітав із Великоднем українською мовою, а також закликав до перемир'я, передає УНН.

Деталі

Відзначимо, що вітання вірянам до Великодня з'явилось у Twitter Папи Франциска трьома мовами. Однак перше повідомлення було зроблено українською.

"Христос Воскрес! Він воістину воскрес! Нехай же Він наповнить надією добрі очікування сердець! Нехай же Він дарує мир, скривджений варварством війни.

Сумно, що в ці дні, найсвятіші та найурочистіші для всіх християн, смертельний гуркіт зброї звучить гучніше, аніж передзвін, що звіщає Воскресіння; сумно, що зброя дедалі більше займає місце слова", - йдеться у зверненні Папи Римського.

Цитата

"Повторюю заклик до великоднього перемир’я. Нехай припиниться наступ, щоби вийти назустріч стражданням виснаженого населення; нехай зупиниться, слухаючись слів Воскреслого, Який в день Пасхи повторює Своїм учням: "Мир вам!"

Я прошу всіх посилити молитву за мир і мати сміливість говорити та демонструвати, що мир є можливим. Політичні лідери, будь ласка, прислухайтесь до голосу людей, які прагнуть миру, а не ескалації конфлікту", - закликав Франциск.

Раніше

росія відповіла відмовою на пропозицію генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніо Гуттеріша про введення в Україні чотириденної "великодньої гуманітарної паузи".

Українські Національні Новини

Політика