papa-frantsisk-zayaviv-pro-gotovnist-zustritisya-u-moskvi-z-patriarkhom-kirilom

Папа Франциск заявив про готовність зустрітися у Москві з патріархом Кирилом

 • 14094 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Папа Римський Франциск заявив у понеділок, що готовий поїхати до Москви, щоб зустрітися з Патріархом Російської православної церкви Кирилом, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як нагадує видання, перша і єдина зустріч Папи Франциска і Кирила відбулася на Кубі в 2016 році. Це була перша зустріч глав Римсько-католицької і Російської православної церков після Великого розколу 1054 року, коли християнська церква розділилася на католицьку і православну.

Обидві сторони заявили про готовність працювати над єдністю, але вони як і раніше далекі один від одного в багатьох питаннях, відзначає агентство.

"Ми брати, і ми говоримо один з одним прямо. Ми не танцюємо менует... Ми повинні рухатися вперед, йдучи і працюючи над єдністю", - сказав Франциск журналістам на борту свого літака, повертаючись з поїздки на Кіпр і в Грецію.

Він сказав, що готовий поїхати в Москву. Єпископ Іларіон Алфєєв, відповідальний за зовнішні зв'язки Російської Православної церкви, прибуде до Ватикану для зустрічі з Папою, щоб обговорити, де і коли може відбутися наступна зустріч.

Франциск сказав, що розробка протоколів буде менш важлива, ніж зустріч "брата з братом" - маючи на увазі Кирила, повідомляє Reuters.

Відзначається, що зазвичай Папа Римський відвідує країни за спільним запрошенням релігійних представників і уряду, а це означає, що для відвідування Росії Франциску, швидше за все, буде потрібно запрошення президента Володимира Путіна.

Франциск сказав, що зустріч з Кирилом знаходиться "на не надто віддаленому горизонті".

Додамо

Раніше ЗМІ повідомляли, що Папа Римський Франциск наступного року планує здійснити візит в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу