papa-frantsisk-zustrivsya-z-druzhinami-zakhisnikiv-azovstali

Папа Франциск зустрівся з дружинами захисників “Азовсталі”

 • 201990 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Папа Римський Франциск зустрівся наприкінці своєї щотижневої загальної аудієнції з дружинами українських офіцерів батальйону “Азов”, які наразі перебувають на металургійному заводі “Азовсталь” у Маріуполі. Про це інформує УНН з посиланням на SkyNews.

Деталі

Незадовго до цього дружини українських військових написали Понтифіку листа і вчора отримали запрошення на сьогоднішню зустріч. На аудієнції Папи присутні Катерина Прокопенко, дружина командувача “Азова” Дениса Прокопенка, та Юля Федосюк, дружина Арсенія Федосюка. Всього мали взяти участь чотири військові дружини, але двоє з них наразі перебувають в Польщі та не встигли вчасно прибути до Риму.

Видання зазначає, що їх присутність зумовлена, в основному, гуманітарними причинами, що стосуються становища тих, хто досі забарикадований на заводі.

Цитата

Після зустрічі з Папою Франциском Катерина та Юлія висловили сподівання, що українським бійцям дадуть можливість евакуюватися з “Азовсталі”.

“Зустріч з Папою стала історичним моментом. Ми всі разом сподіваємося, що це допоможе врятувати наших чоловіків, солдатів, які перебувають на "Азовсталі" в Маріуполі. Сподіваємося, що ця зустріч дасть нам шанс врятувати їх життя”, - сказали вони.

Раніше

Папа Франциск хотів домовитися про зустріч з президентом рф володимиром путіним у Москві, щоб спробувати зупинити війну в Україні.

Українські Національні Новини

Політика