papa-rimskiy-frantsisk-priznachiv-posla-v-ukrayini

Папа Римський Франциск призначив посла в Україні

 • 20769 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Папа Римський Франциск призначив нового апостольського нунція (посла) в Україні. Ним став литовець Вісвалдас Кулбокас. Про це повідомляє УНН з посиланням на Vatican News.

Деталі

Повідомляється, що у вівторок, 15 червня, у Ватикані повідомили про те, що Папа Франциск призначив Апостольським нунцієм в Україні Вісвалдаса Кулбокаса, який до цього обіймав посаду Радника Нунціатури, надавши йому, одночасно, сан архієпископа.

Відзначається, що архієпископ-номінант Вісвалдас Кулбокас стане шостим Апостольським нунцієм в Україні.

Дипломатичні відносини Святого Престолу з Україною були встановлені 8 лютого 1992 року.

Про новопризначеного посла відомо, що дипломатичну службу у Ватикані він розпочав у липні 2004 року. Працював в представництвах Лівану, Нідерландів і Росії.

Володіє італійською, французькою, іспанською, англійською та російською мовами. Він був перекладачем на зустрічах Папи Франциска з президентом РФ Володимиром Путіним і главою РПЦ патріархом Кирилом.

Додамо

Святий престол і Папа Франциск повідомляли про готовність сприяти українському врегулюванню, відзначаючи, що можлива посередницька допомога могла б бути надана в межах роботи мінської групи.

До цього Президент України Володимир Зеленський назвав Ватикан "ідеальним місцем для діалогу (з президентом РФ Володимиром Путіним) про мир на Донбасі".

Українські Національні Новини

Політика