papa-rimskiy-nazvav-chechentsiv-i-buryativ-yaki-voyuyut-proti-ukrayini-odnimi-z-nayzhorstokishikh

Папа Римський назвав чеченців і бурятів, які воюють проти Україні, "одними з найжорстокіших"

 • 1186223 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Папа Римський Франциск в інтерв'ю єзуїтському виданню America Magazine - The Jesuit Review. Він заявив, що чеченці і буряти, які воюють на боці росії проти України, є "одними з найжорстокіших" військових, передає УНН.

Цитата

"Коли я говорю про Україну, я говорю про закатований народ. Якщо у вас є люди-мученики, у вас є хтось, хто їх мучить. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що маю багато інформації про жорстокість військ, які входять. Взагалі, найжорстокішими є, мабуть, ті, хто з росії, але не є етнічними росіянами, наприклад, чеченці, буряти і так далі", - сказав він.

Деталі

Папа Франциск також розповів, що на другий день повномасштабного вторгнення рф в Україну він пішов до російського посольства при Святому Престолі, що стало "незвичайним жестом", оскільки понтифік ніколи не ходить до посольства, з пропозицією стати частиною переговорного процесу.

"І там я сказав послу передати (президенту росії, - ред.) володимиру путіну, що я готовий поїхати за умови, що він надасть мені маленьке вікно для переговорів. Міністр закордонних справ сергій лавров відповів дуже гарним листом, з якого я зрозумів, що поки що в цьому нема потреби", - зазначив Папа Франциск.

За словами понтифіка, він працює над отриманням списків ув’язнених цивільних та військових і надсилає їх російському уряду, який "завжди надає дуже позитивну відповідь". Папа також співпрацює з українською стороною.

"Деякі кардинали їздили в Україну: кардинал Черні їздив двічі, архієпископ Галлахер, який відповідає за відносини з державами, провів чотири дні в Україні, і я отримав звіт про те, що він побачив. А кардинал Краєвський їздив в Україну чотири рази", - сказав він.

Наостанок він додав, що дипломатія Святого Престолу завжди готова бути посередником для досягнення миру та порозуміння.

Нагадаємо

Папа Римський Франциск заявив, що відвідає Київ, якщо також відвідає москву.

Українські Національні Новини

Суспільство