papa-rimskiy-nazvav-vidplittya-ukrayinskikh-zernovoziv-znakom-nadiyi

Папа Римський назвав відплиття українських зерновозів «знаком надії»

 • 108269 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Папа Франциск у неділю привітав відплиття з українських чорноморських портів перших суден із зерном, раніше заблокованих росією, заявивши, що цей прорив може стати взірцем для діалогу, щоб покласти край війні в Україні. Про це УНН пише з посиланням на Vatican News.

Перший корабель, Razoni, вирушив у дорогу 1 серпня, і ще сім вирушили в дорогу до неділі завдяки угоді з експорту зерна та добрив між Москвою та Києвом, укладеної минулого місяця за посередництвом Туреччини та Організації Об'єднаних Націй.

Цитата

"Цей крок показує, що можна вести діалог для досягнення конкретних результатів, які допоможуть усім", - сказав Папа Франциск у своєму щотижневому зверненні до паломників та туристів на площі Святого Петра.

"Ця подія є символом надії, і я щиро бажаю, щоб на цьому шляху можна було покласти край бойовим діям і досягти справедливого та міцного світу", — сказав він.

Доповнення

До війни на росію та Україну разом припадала майже третина світового експорту пшениці.

Відновлення експорту зерна знаходиться під контролем Спільного координаційного центру у Стамбулі, де російські, українські, турецькі та співробітники ООН перевіряють судна.

У червні Папа закликав припинити блокаду морського експорту пшениці з України, заявивши, що зерно не можна використовувати як «зброю війни».

Українські Національні Новини

Новини Світу