papa-rimskiy-ocholiv-khresnu-khodu-prisvyativshi-rozdumi-problemi-novogo-rabstva

Папа Римський очолив Хресну ходу, присвятивши роздуми проблемі нового рабства

 • 10081 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Хресний хід напередодні католицького Великодня пройшов в п'ятницю ввечері. Традиційну релігійну процесію біля стін древнього Колізею очолив Папа Римський Франциск. Подія транслювалася відразу за кількома телеканалам, а також в ефірі державного Radio 1, передає УНН.

Великодні та молитовні роздуми підготувала на прохання понтифіка сестра Еуженіо Бонетті, черниця-місіонерка, яка багато років пропрацювала в Кенії, а потім займалася допомогою африканським жінкам-мігранткам, що потрапляють до Італії в сексуальне рабство. У текстах, які, за традицією, вимовляються під час 14 зупинок (стоянь) Хресного ходу (в пам'ять про скорботному сходженні на Голгофу Христа), зачіпалася тема незаконних перевезень людей, нові форми рабства, в тому числі сексуального, і проблема міграції. Написати текст до Хресного ходу Франциск не в перший раз доручив жінці: два роки тому автором виступила французька релігійна письменниця Анн-Марі Пеллетьє.

"(Серед хрестів світу) є один - мігрантів, перед якими закривають двері через страх і політичних розрахунків", - сказав на закінчення промови Франциск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Франциск поцілував ноги лідерам Південного Судану заради збереження миру

Вперше Хресний хід, який в католицькій традиції проходить ввечері в Страсну п'ятницю, було проведено у Колізею в 1750 році. Як вважається, це було зроблено в пам'ять про масові вбивства перших християн в Амфітеатрі Флавіїв, символі античного дохристиянського світу, в перші століття нашої ери, коли християнство переслідувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський висловив співчуття через пожежу у Нотр-Дамі

У четвер Папа Римський почав передвеликодні служби з традиційною меси і обряду в пам'ять про жесті Христа, який омив ноги 12 апостолам. Не в перший раз Франциск вирушив до в'язниці, на цей раз на околиці Риму, де омив ноги 12 ув'язненим, серед яких були іноземці, в тому числі мусульмани.

Як повідомляв УНН, Папа Франциск заявив, що католицька церква повинна визнати історію чоловічого домінування і сексуальної наруги над жінками та дітьми і відновити свою репутацію серед молоді.

Українські Національні Новини

Новини Світу