papa-rimskiy-prodast-sviy-lamborghini

Папа Римський продасть свій Lamborghini

 • 16460 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Папа Франциск вирішив продати на аукціоні Sotheby's подарований йому унікальний автомобіль Lamborghini Huracan. Торги відбудуться 12 травня. Про це повідомило видання The Tablet, передає УНН.

Частину виручених коштів буде передано двом благодійним фондам, що допомагають африканським родинам, решта піде на відновлення житлових будинків та громадських будівель іракських християн у місті Ніневія.

Організатори торгів розраховують виручити за машину від 350 тисяч євро (425 тисяч доларів).

Унікальний екземпляр Lamborghini Huracan білого кольору, прикрашений золотом, Папі Франциску подарували у минулому році. За даними видання, автомобіль може досягати швидкості близько 320 км/год.

Уперше модель Huracan була представлена ​​на автосалоні у Женеві у 2014 році. У базовій комплектації авто коштує близько 200 тисяч доларів, проте Lamborghini папи Римського пофарбований в унікальний білий колір Bianco Monocerus і доповнений тонкими золотими смужками. Таке забарвлення кузова виконано у біло-жовтих відтінках кольорів прапора Ватикану.

У свою чергу, папа Римський Франциск жодного разу не їздив на машині. Однак підпис свій на ньому поставив.

Компанія Automobili Lamborghini заснована у 1963 році, її штаб-квартира знаходиться в італійській комуні Санта-Агата-Болоньєзе.

Раніше Папа Римський закликав до миру в Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу