papa-rimskiy-prosit-boga-pospishiti-pripiniti-viynu-v-ukrayini

Папа Римський просить Бога "поспішити" припинити війну в Україні

 • 347593 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Папа Римський Франциск у середу засудив останню хвилю російських ракетних обстрілів України. Він закликав до припинення вогню, щоб запобігти ризику ескалації конфлікту, і попросив Бога "поспішити" припинити війну. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Понтифік виступив на загальній аудієнції на площі Святого Петра. Про падіння ракети у польському селі Пшеводув поблизу українського кордону під час російських обстрілів України 15 листопада він не згадав.

Цитата

"Я з болем і занепокоєнням дізнався про нову і ще жорстокішу ракетну атаку на Україну, яка спричинила загибель людей і пошкодження значної частини цивільної інфраструктури. Молімося, щоб Господь навернув серця тих, хто все ще робить ставку на війну, і щоб прагнення до миру запанувало в мученицькій Україні, щоб уникнути ескалації та відкрити шлях до припинення вогню та діалогу", - сказав він.

Через кілька хвилин в інших коментарях про Україну Папа додав: "Ми можемо молитися за Україну, кажучи, якщо хочете: "Поспіши, Господи".

Нагадаємо

Папа Римський Франциск заявив, що війну, яку розв'язала росія проти України, можна завершити діалогом без використання зброї.

Українські Національні Новини

Політика