papa-rimskiy-vidvidaye-mongoliyu-de-vsogo-1300-katolikiv

Папа Римський відвідає Монголію, де всього 1300 католиків

 • 491566 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Папа Римський Франциск з 31 серпня по 4 вересня здійснить поїздку до Монголії, одне з найвіддаленіших місць, яке він колись відвідував, де проживає всього близько 1300 католиків, але яке має стратегічне значення для Римо-католицької церкви через близькість до Китаю, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ватикан оголосив про поїздку в короткій заяві в суботу, заявивши, що вона відбувається на запрошення президента країни та католицьких лідерів. Подробиці буде оголошено в найближчі кілька тижнів, заявив офіційний представник Ватикану Маттео Бруні.

У серпні минулого року Папа Франциск призначив архієпископа Джорджіо Маренго, італійця, першим кардиналом у Монголії, де він є адміністратором католицької церкви. Маренго був у Римі минулого місяця і зустрівся з Папою, щоб обговорити поїздку.

Франциск вперше заговорив про можливість вирушити до Монголії у розмові з журналістами на борту папського літака, який повертався з поїздки до Африки у лютому.

Доповнення

За даними інформаційного агентства місіонерської діяльності Ватикану Fides, у Монголії налічується близько 1300 хрещених католиків при населенні у близько 3,3 млн осіб.

За даними Державного департаменту США, близько 60% населення ідентифікують себе як релігійні, тоді як решта немає релігійної приналежності.

Серед тих, хто висловлює релігійну приналежність, 87,1% ідентифікують себе як буддисти, 5,4% як мусульмани, 4,2% як шаманісти, 2,2% як християни та 1,1% як послідовники інших релігій.

Хоча кількість католиків у Монголії менша, ніж у більшості окремих парафіяльних церков у багатьох країнах, країна має велике значення для Ватикану, зауважує видання.

Вона має протяжний кордон та тісні зв'язки з Китаєм, комуністичній країні, де Ватикан намагається покращити становище католиків.

Відвідування місць, де католики становлять меншість, також є частиною політики Франциска щодо привернення уваги до людей та проблем того, що він назвав периферією суспільства та світу.

За десять років свого перебування на посаді глави Римо-католицької церкви, яка налічує 1,3 мільярда членів, він досі не відвідав більшу частину столиць Західної Європи.

Франциск має відвідати Португалію з 2 по 6 серпня, щоб взяти участь у Всесвітньому дні молоді в Лісабоні та відвідати Усипальницю Фатіми. Він також сказав, що, мабуть, поїде до Індії наступного року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Папа Римський відвідає Монголію, де всього 1300 католиків

     • 491566 переглядiв