papa-rimskiy-zaklikav-svyaschennikiv-pedofiliv-gotuvatisya-do-pravosuddya

Папа Римський закликав священників-розбещувачів готуватися до правосуддя

 • 8392 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Голова Римо-католицької церкви Папа Римський Франциск закликав священників, що вдавалися до сексуального розбещення дітей, готуватися до "людського і божественного правосуддя". Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

"Тим, хто знущався з малолітніх, я скажу таке: увіруйте і віддайтеся людському правосуддю, а також готуйтеся до божественного правосуддя", - підкреслив Франциск у своєму різдвяному посланні до Курії, центральної адміністрації Ватикану.

Джерела видання у Ватикані зазначають, що це перше подібне послання з боку понтифіка.

Франциск, який раніше використовував традиційне різдвяне послання для засудження корупції та розвалу в церковній адміністрації, цього разу зосередився на глобальній проблемі статевих домагань з боку священників.

"Стикаючись з цими покидьками, церква не пошкодує зусиль, аби зробити все можливе для правосуддя, хто б не вчинив ці злочини. Церква ніколи не буде намагатися замовчувати чи сприймати несерйозно жоден з випадків", - підкреслив Папа Римський.

На його переконання, раніше церква робила жахливі помилки, які більше ніколи не повторяться.

Нагадаємо, прокуратура штату Іллінойс, США, виявила в ході розслідування сотні випадків домагань і сексуального насильства над неповнолітніми з боку священників Римо-католицької церкви.

Українські Національні Новини

Новини Світу