papa-rimskiy-znovu-zaklikav-do-miru-ya-strazhdayu-i-plachu-dumayuchi-pro-muki-ukrayinskogo-narodu

Папа Римський знову закликав до миру: "я страждаю і плачу, думаючи про муки українського народу"

 • 152512 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Опівдні 1 травня на Ватиканській площі Святого Петра Папа Франциск виступив із черговим закликом до припинення війни в Україні та відкриття гуманітарних коридорів із Маріуполя, пише УНН з посиланням на Vatican News.

Деталі

Як повідомляється, після читання богородичної молитви "Цариця Небесна" Єпископ Рима закликав усіх віруючих та громади Католицької Церкви молитися за мир щодня місяця травня, присвяченого Божій Матері.

Цитата

"Мої думки відразу ж звертаються до українського міста Маріуполя, "міста Марії", варварськи розбомбленого і зруйнованого. Тут і зараз я знову закликаю до створення безпечних гуманітарних коридорів для людей, які опинилися в пастці на сталеливарному заводі цього міста. Я плачу, думаючи про муки українського народу, особливо найслабших, старих і неповнолітніх. Навіть приходять жахливі новини про висилку та депортацію дітей", – сказав Папа.

"Поки ми є свідками жахливого занепаду людства, я разом з багатьма змученими людьми задаюся питанням, чи справді існує прагнення до миру; чи є бажання уникнути невпинної військової та словесної ескалації; чи робиться все можливе, щоб змусити замовкнути зброю?" Будь ласка, не піддавайтеся логіці насильства, перекрученій спіралі озброєнь. Станемо на шлях діалогу та миру! Помолимося за це", - додав понтифік.

Додамо

За даними ЗМІ, Папа Римський Франциск тричі звертався до російського диктатора володимира путіна з проханням організувати гуманітарний коридор у Маріуполі для цивільного населення.

Однак росія "тричі давала зрозуміти Ватикану, що жодної безпеки не гарантує".

Українські Національні Новини

Політика