para-scho-pribula-z-par-vtekla-z-pid-karantinu-v-niderlandakh-vstigli-sisti-na-litak

Пара, що прибула з ПАР, втекла з-під карантину в Нідерландах: встигли сісти на літак

 • 30156 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. У міжнародному аеропорту "Схіпхол" в Нідерландах заарештували пару, яка втекла з карантинного готелю в Бадхеведорпі. У цьому готелі зупиняються мандрівники з позитивним результатом тесту на COVID-19 з Південної Африки, де поширився новий штам "Омікрон", пише УНН з посиланням на NOS.

Деталі

Йдеться про чоловіка з Іспанії та жінку з Португалії. Ці двоє були заарештовані в літаку, який збирався вилетіти до Іспанії.

Як парі вдалося втекти - загадка. "Різні сторони гарантують, що ніхто не може увійти або вийти з готелю, у тому числі поліція і військова поліція. Невідомо, як це могло статися", - сказав представник Королівської військової поліції Нідерландів (Marechaussee).

Двоє інфікованих мандрівників були передані муніципальній службі охорони громадського здоров'я. "Вони визначають, як буде проходити подальший карантин. Порушення карантинних зобов'язань є злочином. Ми складаємо офіційний звіт, а потім прокуратура вирішує, що буде далі", - зазначили в Marechaussee.

Marechaussee не може сказати, скільки інфікованих мандрівників з Південної Африки все ще зупиняються в готелі.

Раніше

Щонайменше тринадцять пасажирів, які прибули в "Схіпхол" двома рейсами KLM з Південної Африки минулої п'ятниці, заражені варіантом коронавірусу "Омікрон". Варіант можуть знайти і в інших зразках. В цілому 624 пасажири, які прибули в "Схіпхол" з Південної Африки в п'ятницю, були перевірені на коронавірус, 61 з яких був позитивним.

Українські Національні Новини

Новини Світу