parie-ukhvalyla-rezoliutsiiu-dlia-vidnovlennia-ukrainy-z-vykorystanniam-aktyviv-rf-stefanchuk-rozpoviv-detali

ПАРЄ ухвалила резолюцію для відновлення України з використанням активів рф. Стефанчук розповів деталі

 • 17989 переглядiв

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, що закликає до створення під її егідою міжнародного компенсаційного механізму для підтримки відновлення України, що передбачає використання заморожених російських державних активів.

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила важливу резолюцію "Підтримка відновлення України". Зокрема, Асамблея закликала до створення міжнародного компенсаційного механізму під егідою Ради Європи. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні ПАРЄ ухвалила важливу резолюцію "Підтримка відновлення України"", - написав Стефанчук.

Зокрема, за його словами, Асамблея:

• закликала до створення міжнародного компенсаційного механізму під егідою Ради Європи;

• закликала держави-члени Ради Європи та держави, що не є членами Ради Європи, які володіють російськими державними активами, активно співпрацювати у якнайшвидшій передачі цих активів до створеного міжнародного компенсаційного механізму;

• закликала до створення міжнародного трастового фонду, куди будуть депоновані всі російські державні активи, що перебувають у володінні держав-членів та не членів Ради Європи;

• закликала до створення неупередженої та ефективної міжнародної комісії з розгляду претензій.

"Рада Європи вже продемонструвала лідерство у створенні Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України. Зараз Рада Європи повинна відігравати значну роль у підтримці зусиль з відновлення України, рекомендуючи заарештувати російські державні активи з цією метою", - зазначив Стефанчук.

Раніше

Стефанчук обговорював з президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Теодорусом Руссопулосом механізм компенсації збитків від російської агресії та створення спецтрибуналу за злочин агресії проти України.