parie-vyznala-rosiisku-pravoslavnu-tserkvu-instrumentom-kremlivskoi-propahandy-nardep

ПАРЄ визнала російську православну церкву інструментом кремлівської пропаганди - нардеп

 • 54230 переглядiв

Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно визнала російську православну церкву інструментом кремлівської пропаганди та впливу, а патріарха кіріла та її ієрархів - співучасниками злочинів росії проти України.

Парламентська асамблея Ради Європи визнала російську православну церкву інструментом кремлівської пропаганди та впливу. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, який є головою комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб, передає УНН.

"ПАРЄ одноголосно визнала російську православну церкву інструментом кремлівської пропаганди та впливу. А патріарха кіріла та ієрархів рпц визнано співучасниками злочинів росії проти України в імʼя "русского мира", - написав Гончаренко.

Доповнення

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що російська православна церква мп, підконтрольна кремлю організація, провела собор і ухвалила ідеологічний документ, який зв'язує разом кремлівські ідеологічні наративи для формування ширшої націоналістичної ідеології навколо війни в Україні. 

Очільнику рпц володимиру гундяєву, відомому як кирил, повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Він благословив рашистів на вбивства українців.