parizh-rozkritikuvav-polskiy-zakon-iz-zaboronoyu-banderizmu

Париж розкритикував польський закон із забороною "бандеризму"

 • 10774 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Польський закон, який передбачає покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", є "небажаним" і "заслуговує засудження". Про це заявив голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає УНН з посиланням на Le Figaro.

"Цей закон неправильний, ми не повинні переписувати історію, це ніколи не буває чимось дуже хорошим", - сказав голова французького МЗС.

"Все, що могло б перекрутити цю пам'ять, є негативним", - додав він, назвавши голосування за закон в Польщі "позицією, яка заслуговує засудження".

Відповідаючи на запитання, що ЄС може зробити в зв'язку з цим, Жан-Ів Ле Дріан сказав, що "моральний тиск буде досить сильним". "Я сподіваюся, що так буде", - додав він.

"Я також сподіваюся, що польський народ зможе змінити свою думку і переконатися, що на наступних (вибори) вони вийдуть з цієї "гамівної сорочки", нав'язаної їм націоналістичним вибором, що дуже сумно", - додав він.

Нагадаємо, 6 лютого ввечері президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлений закон про Інститут національної пам'яті. Згідно з рішенням А.Дуди, зміни протягом тижня повинні надійти на розгляд до Конституційного суду.

Прийняті зміни в закон про ІНП, що передбачають покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу