parizka-opera-vidklikala-zaproshennya-tantsivniku-poluninu

Паризька опера відкликала запрошення танцівнику Полуніну

 • 9737 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Паризька опера вирішила відмовитися від співпраці зі всесвітньо відомим танцівником Сергієм Полуніним через його гомофобні і сексистські висловлювання в соцмережах. Про це повідомляється на офіційній сторінці театру в Twitter, передає УНН.

Відповідне рішення прийняла директор по танцю Орелі Дюпон, оскільки "заяви Полуніна не відповідають цінностям Паризької опери".

Зокрема, артист негативно висловлювався про людей із зайвою вагою (на даний момент запис видалений) і закликав підписників кожен раз, як вони бачать когось "жирного", відразу ж давати йому "підсрачник". Крім того, міркував про роль жінки в суспільстві, а також, звертаючись до колег, закликав чоловіків бути чоловіками.

За інформацією французьких ЗМІ, Полунін повинен був брати участь в постановці "Лебединого озера".

Нагадаємо, Сергій Полунін народився в Херсоні 20 листопада 1989 року. У віці 13 років переїхав до Лондона, де вступив до Школи Королівського балету. З 2007 по 2012 рік був запрошеним прем'єром Королівського балету, після виступав в російських театрах, з 2016 року - соліст Баварського державного балету в Мюнхені. Артист балету здобув популярність завдяки кліпу Hozier на пісню "Take Me to Church". Крім того, останнім часом артист знімається в кіно - в 2017 році зіграв у фільмі "Вбивство в "Східному експресі", а в 2018-му - епізодично знявся у фільмі "Червоний горобець".

У листопаді минулого року Сергій Полунін отримав російське громадянство і заявив про свою підтримку політики президента РФ Володимира Путіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу