park-artileriyi-kalibru-155-mm-popovnyuyetsya-nadiyshli-sau-m109-reznikov

Парк артилерії калібру 155 мм поповнюється, надійшли САУ М109 - Резніков

 • 465812 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. На передовій в Україні вже успішно працюють три види 155-міліметрової артилерії – гаубиці М777, FH70 та САУ CAESAR. Також уже надійшли самохідні артилерійські установки М109 однієї з модифікацій. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, інформує УНН.

Цитата

"Нагадаю, що на передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ CAESAR. Уявити це ще у березні було просто неможливо. Але сьогодні це вже реальність, яка стала наслідком великої командної роботи на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським", - зазначив Резніков.

Міністр оборони додав, що парк артилерії 155-мм калібру поповнюється.

"В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації кількох країн", - повідомив Резніков.

Деталі

Міністр зазначив, серед останніх надходжень слід згадати понад 100 американських БПЛА різних типів.

"Водночас треба усвідомлювати: за останні півтора місяці, наприклад, ми отримали більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків! Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть виробити протягом 6 місяців усі заводи дружніх нам країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще. Адже кількість артилерійського озброєння буде збільшуватися", - написав Резніков.

Доповнення

Україна отримує пускові установки наземного базування та відповідну кількість протикорабельних ракет Harpoon для оборони в Чорному морі.

Українські Національні Новини

Політика