parlament-frn-vidkhiliv-propozitsiyi-pro-skasuvannya-sanktsiy-proti-rosiyi

Парламент ФРН відхилив пропозиції про скасування санкцій проти Росії

 • 10687 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Парламент Німеччини - бундестаг - у четвер відхилив пропозиції "Лівої партії" і партії "Альтернатива для Німеччини" (АДН), щодо зміни політики стосовно Росії. Про це УНН повідомляє з посиланням на DW.

Проект "лівих" називався "Ослаблення напруженості з Росією - ні продовженню санкцій проти Росії", проти нього проголосували всі партії, крім представників АДН, які утрималися. Своєю чергою документ АДН під назвою "За нову політику щодо Росії - співпраця замість конфронтації" також був відхилений. Обидві ініціативи супроводжувалися негативною рекомендацією комітету у закордонних справах бундестагу.

У своєму документі "Ліва партія" закликала німецький уряд провести роботу з ЄС для зняття економічних санкцій проти Росії, "оскільки вони не є ні ефективними, ні економічно значущими і швидше викликають проблеми, ніж вирішують їх". Окрім того, "ліві" заявили, що федеральному уряду слід використовувати форум "Петербурзький діалог" як двосторонній інструмент для зниження недовіри між Росією і Німеччиною і початку "конструктивного діалогу". Стосовно ситуації на сході України, "Ліва партія" зажадала від Берліна "рішуче вимагати виконання зобов'язань" усіх сторін.

Депутати від АДН у своєму документі вимагали, серед іншого, розширення економічного співробітництва, зміцнення взаємодії міст і подальшого розвитку німецько-російського молодіжного обміну, що також мало б допомогти поступовому ослабленню існуючого візового режиму. У АДН вважають, що у межах Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) слід розробити спільний з РФ договір про безпеку в Європі. Іншою вимогою було відновлення російської участі в різних міжнародних форматах діалогу, з яких Росія була виключена після анексії Криму і початку військових дій на сході України.

Праві популісти зажадали від уряду проводити в Євросоюзі роботу щодо скасування всіх санкцій проти Росії. АДН вважає, що санкційна політика ЄС щодо РФ провалилася, а крім іншого, участь Німеччини у режимі санкцій ЄС з самого початку не відповідало її інтересам.

Нагадаємо, МЗС Німеччини проти визнання Голодомору геноцидом.

Українські Національні Новини

Політика