parlament-italiyi-naprikintsi-sichnya-obiratime-novogo-prezidenta

Парламент Італії наприкінці січня обиратиме нового президента

 • 62080 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Парламент Італії та регіональні представники розпочнуть голосування за нового главу держави 24 січня. Про це Facebook повідомив глава нижньої палати парламенту Роберто Фіко, передає УНН.

Цитата

"Я скликав парламент на загальне засідання з виборів президента республіки 24 січня о 15:00", - написав він.

Загалом 1009 виборників із Сенату та Палати депутатів, зокрема 58 регіональних представників, проголосують таємно у серії турів голосування. У перших трьох раундах голосування для обрання президента потрібна більшість у дві третини голосів. Починаючи з четвертого раунду, потрібна лише абсолютна більшість.

За даними видання Ansa, колишній прем'єр-міністр правоцентристів Сільвіо Берлусконі переконаний, що має достатньо підтримки, щоб стати наступним главою держави.

Додамо

Чинний прем'єр-міністр Маріо Драгі є фаворитом на цю посаду. Інші потенційні претенденти: колишній прем'єр-міністр Сільвіо Берлусконі, колишній спікер нижньої палати П'єр Фердінандо Казіні, колишній прем'єр-міністр Джуліано Амато та нинішній міністр юстиції Марта Картабіа.

Новий президент замінить чинного Серджо Матареллу на 7-річний термін, відповідатиме за офіційне призначення прем'єр-міністра та гарантуватиме дотримання італійської конституції.

Українські Національні Новини

Політика