parlament-niderlandiv-skhvaliv-ugodu-pro-sud-schodo-mh17

Парламент Нідерландів схвалив угоду про суд щодо MH17

 • 11299 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Парламент Нідерландів схвалив угоду, підписану між цією країною та Україною з метою полегшити можливе переслідування осіб, відповідальних за аварію малайзійського Boeing рейсу MH17, включаючи використання відеозв'язку, передає УНН з посиланням на DW.

Затверджений договір закріплює положення про те, що судовий процес відбудеться в нідерландському суді, швидше за все, в Гаазі.

Якщо будуть винесені обвинувальні вироки, вони можуть бути приведені у виконання на території України, якщо засуджених не видадуть Нідерландам.

Схвалення угоди "є важливим кроком на шляху до пошуку істини і притягненню підозрюваних до суду, тим самим задовольняючи вимоги родичів жертв", заявив нідерландський міністр закордонних справ Стеф Блок.

Як повідомляв УНН, 7 липня міністр безпеки і юстиції Нідерландів Стеф Блок і міністр юстиції України Павло Петренко підписали угоду про міжнародне правове співробітництво щодо катастрофи малайзійського Boeing МН17.

Літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що перебували на борту.

Українські Національні Новини

Новини Світу