parlament-rf-nadshvidko-skasuvav-vikovi-obmezhennya-dlya-kontraktnikiv-na-tli-vtrat-v-ukrayini

Парламент рф надшвидко скасував вікові обмеження для контрактників на тлі втрат в Україні

 • 130298 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. У середу російський парламент вдвічі швидше схвалив закон, який скасовує верхню вікову межу для служби за контрактом в армії, на тлі важких втрат в Україні, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Депутати нижньої палати парламенту рф - держдуми - схвалили законопроект у трьох читаннях за одне засідання, а верхня палата, рада федерації, згодом схвалила його. Законопроекту наразі достатньо підпису президента рф володимира путіна, щоб він став законом.

Спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що "сьогодні нам особливо необхідно зміцнювати збройні сили та допомагати міністерству оборони".

Як вказано, наразі лише росіяни у віці 18-40 років та іноземці у віці 18-30 років можуть бути професійними солдатами в російській армії.

Водночас російські війська зазнали значних втрат у боях в Україні. міністерство оборони рф заявило 25 березня, що 1351 російського військовослужбовця було вбито і 3825 поранено з того часу, як 24 лютого москва вторглася в Україну. З того часу воно не оновлювало свої дані про втрати.

Представники як України, так і західної розвідки заявляють, що втрати росії в Україні на той час були значно вищими і різко зросли з березня.

Доповнення

Генштаб ЗСУ повідомляє, що втрати російських окупантів, з початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні сягнули вже близько 29 450 осіб.

Українські Національні Новини

Політика