parlament-sogodni-maye-ratifikuvati-ugodu-pro-zakupivlyu-frantsuzkikh-vertolotiv-dlya-mvs

Парламент сьогодні має ратифікувати угоду про закупівлю французьких вертольотів для МВС

 • 8760 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Верховна Рада України сьогодні має ратифікувати угоду про закупівлю 55 французьких вертольотів Аіrbas для потреб МВС України. Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам у Києві заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні на порядку денному розгляд питання про ратифікацію угоди між урядом Франції та урядом України про закупівлю 55 гелікоптерів… Проект коштує 555 млн євро. Ці кошти ми отримуємо через запозичення - через державне казначейство Франції та консорціум французьких банків. Звертаю увагу, що це запозичення – 4,25% річних і що значно нижче суверенних бондів, які Україна позичає у світі, і ми отримуємо по дуже гарним цінам практично одномоментно за 3,5 року цілий пул вертольотів, який забезпечує нову систему безпеки в країні", - сказав Аваков.

За його словами, в результаті такої закупівлі швидка евакуація людей, які потрапили в надзвичайну ситуацію, стане реальністю. Також вертольоти для поліції і ДСНС підвищать рівень безпеки. Ми навіть придумали слоган: "Ви – у безпеці, поки ми – у небі", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав в Парижі договір про постачання 55 французьких вертольотів для потреб рятувальників, поліції, Нацгвардії, прикордонників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП