parlament-tailandu-lehalizuvav-odnostatevi-shliuby

Парламент Таїланду легалізував одностатеві шлюби

 • 33002 переглядiв

Нижня палата парламенту Таїланду ухвалила закон про легалізацію одностатевих шлюбів, який, у разі схвалення Сенатом і Королем, зробить Таїланд першою країною в Південно-Східній Азії, яка визнає такі союзи.

Нижня палата парламенту Таїланду ухвалила закон про легалізацію одностатевих шлюбів. Ініціативу підтримали 400 із 414 членів парламенту, які були присутні на засіданні. Тепер закон має схвалити Сенат та король Таїланду Маха Вачіралонгкорн, пише BBC, передає УНН.

Деталі

Якщо це станеться, Таїланд стане першою країною Південно-Східної Азії, яка визнає одностатеві шлюби. В Азії одностатеві шлюби легалізовані лише у Непалі та на Тайвані.

Це початок рівності. Це не універсальні ліки від усіх проблем, але це перший крок до рівноправності. Цей закон хоче повернути ці права цій групі людей, а не подарувати їм якісь права

сказав депутат Данупхорн Пуннаканта.

У законі шлюб описується як союз двох осіб, а не лише чоловіки та жінки. Очікується, що закон набуде чинності до кінця 2024 року.

Остаточну версію законопроєкту про легалізацію одностатевих шлюбів було схвалено урядом Таїланду в грудні 2023 року. До цього країни вже кілька разів робилися спроби узаконити одностатеві союзи. Остання спроба була здійснена опозиційною партією "Рух вперед" навесні того ж року, але тоді вона не мала успіху.

Історія з українцем в Таїланді: в МЗС спростували інформацію, що дипломати кинули його напризволяще06.02.24, 16:21 • [views_0]