parlament-tunisa-zibravsya-na-pershe-zasidannya-z-2021-roku

Парламент Туніса зібрався на перше засідання з 2021 року

 • 544060 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Новий парламент Тунісу зібрався в понеділок, вперше в країні з'явився законодавчий орган, що функціонує, з тих пір, як у 2021 році президент наказав армії закрити попередній парламент. Про це пише УНН посилаючись на АР.

Деталі

Основна опозиційна коаліція заявила, що не визнає новий парламент, членів якого було обрано у грудні та січні на виборах, які бойкотуються опонентами президента та ігноруються масами. Проголосували лише 11% виборців.

Під час інавгураційної сесії в понеділок законодавці оберуть нового спікера парламенту, який змінить лідера ісламістського руху Ennahdha Рачеда Ганнуші, чия партія налічувала найбільшу кількість членів у парламенті.

Президент Кайс Саїд призупинив роботу попереднього парламенту у липні 2021 року, що, за його словами, було спробою врятувати країну. Саїд і багато тунісців на той час звинувачували ісламістських законодавців в економічних та соціальних кризах у країні.

З того часу Саїд видав указ і почав накопичувати дедалі більше влади. Це викликало занепокоєння на міжнародному рівні, оскільки Туніс був батьківщиною повстань «Арабської весни» десять років тому і єдиною країною, де виникла нова демократична система.

Новий законодавчий орган має меншу владу, ніж його попередник, згідно з новою конституцією, яку Саїд проштовхнув на референдумі.

Передбачається, що в ньому буде 161 член у порівнянні з 217 у попередньому парламенті. Але лише 154 кандидати були обрані в ході двотурового голосування в законодавчі органи, тому що жоден кандидат не спромігся балотуватися в семи виборчих округах, які представляють тунісців за кордоном, що відображає поширене розчарування в політичному класі.

Більшість політичних партій бойкотували вибори, вважаючи, що виборчий процес, який ініціював Саїд, був спрямований на встановлення його контролю над країною.

Основна опозиційна коаліція, Фронт національного порятунку, заявила у недільній заяві, що не визнає новий парламент «внаслідок нелегітимної конституції та виборів, бойкотованих переважною більшістю».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106419 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102665 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100536 переглядiв

    Новини по темі

    Парламент Туніса зібрався на перше засідання з 2021 року

     • 544060 переглядiв

    Ексголову правління ДПЗКУ Вовчука екстрадували з Литви

     • 885072 переглядiв

    Циклон Freddy вбив 70 людей у Малаві та Мозамбіку

     • 735808 переглядiв

    У Бахмуті тривають бої – Генштаб

     • 701139 переглядiв