parlament-ugorschini-skhvaliv-referendum-z-pitan-lgbt

Парламент Угорщини схвалив референдум з питань ЛГБТ

 • 16382 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. У вівторок, парламент Угорщини дозволив уряду скликати національний референдум з питань ЛГБТ, останній із низки кроків націоналістичних лідерів країни, які, за словами критиків, мають на меті обмежити права меншин. Про це УНН повідомляє з посиланням на АР.

Деталі

Законодавці від правлячої партії "Фідес" затвердили чотири питання референдуму, що стосуються програм статевого виховання в школах та доступності для дітей інформації про зміну статі.

На референдумі також запитуватимуть виборців, чи підтримують вони необмежене представлення медіа-контенту, який "впливає на розвиток неповнолітніх дітей". Депутати від опозиції утрималися від голосування за резолюцію.

Додамо

Згідно з нещодавно прийнятими правилами, референдум може бути проведений в той же день, що й загальнонаціональні вибори, заплановані на весну, на яких очікується, що прем’єр-міністр Віктор Орбан і його партія "Фідес" зіткнуться з найжорсткішою конкуренцією з моменту приходу до влади в 2010 році.

В уряді кажуть, що проведення референдуму в день виборів дозволить заощадити кошти. Але критики стверджують, що уряд використовує голосування з питань ЛГБТ як державну підтримку своєї політики.

У понеділок глава кабінету Орбана, Антал Роган заявив парламентському комітету, що уряд проведе велику кампанію напередодні референдуму, щоб переконати виборців голосувати проти "пропаганди ЛГБТК".

Що передувало

Цей крок був здійснений після того, як уряд Угорщини оголосив на початку цього року, що буде намагатися провести голосування через резонанс з приводу ухваленого в червні закону, який забороняє "зображення або пропаганду" гомосексуалізму або зміни статі в матеріалах, доступних для неповнолітніх.

Закон був доданий до законопроекту, який дозволяв суворіші покарання за педофілію, і критики стверджують, що він стигматизує ЛГБТ і обмежує їх права.

Правий уряд Угорщини стверджує, що ці заходи захищають дітей від того, що він називає "пропагандою гомосексуалізму", і залишає рішення про сексуальне виховання дітей виключно в руках батьків.

Але правозахисні групи кажуть, що закон ставить ЛГБТ-людей під загрозу, і багато партнерів Угорщини в Європейському Союзі засудили його, як гомофобію. Виконавча комісія ЄС розпочала дві окремі судові процедури проти уряду Угорщини через порушення прав ЛГБТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Угорщині не будуть пускати активістів ЛГБТ до шкіл

Українські Національні Новини

Новини Світу