parlamentari-pidtrimali-proekt-postanovi-pro-obrannya-novikh-chleniv-komitetiv

Парламентарі підтримали проект постанови про обрання нових членів комітетів

 • 12230 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Верховна Рада ухвалила проект постанови №3401 щодо обрання нових членів комітетів з урахуванням принципу пропорційного представництва у комітетах депутатських фракцій і визначених відповідно до принципу квот, згідно з регламентом ВРУ. Таким чином у комітети обрали по одному депутату від "Батьківщини" та "Слуги народу", а також 4 нардепів від депутатської групи "Довіра". Відповідне рішення підтримали 229 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, під час пленарного засідання другої сесії ВРУ IX скликання від 6 грудня 2019 року оголосили про створення депутатської групи "Довіра", до якої увійшло 17 народних депутатів України. Головою депутатської групи обрали нардепа Олега Кулініча, заступником голови депутатської групи обрали нардепа Валерія Лунченка.

Тож задля забезпечення принципу пропорційного розподілу квот, з урахуванням створення нової депутатської групи у Верховній Раді України, пропонувалося здійснити наступні кадрові зміни у персональних складах комітетів ВРУ:

▪️ обрати нардепа від депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Андрія Пузійчука членом комітету з питань бюджету, увільнивши його від виконання обов’язків першого заступника голови комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України;

▪️ обрати нардепа від депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Андрія Мотовиловця членом комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада провалила проект постанови про обрання нового члену комітету з питань енергетики та ЖКП.

Також пропонувалося обрати членами комітетів нардепів від депутатської групи "Довіра" Максима Єфімова, Інну Совсун, Андрія Іванчука та Павла Бакунця.

За відповідне рішення проголосували 229 народних депутатів України.

Нагадаємо, що раніше нардепи провалили голосування за нового члена комітету з питань свободи слова.

Українські Національні Новини

Політика