parlamentari-ukhvalili-za-osnovu-uryadoviy-zakonoproekt-pro-mediatsiyu

Парламентарі ухвалили за основу урядовий законопроект про медіацію

 • 17736 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3504 про медіацію, поданий Кабінетом міністрів України. Відповідне рішення підтримали 339 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проектом закону пропонується визначити правові засади та порядок проведення медіації в Україні. Передбачається наступне:

  • процедура медіації застосовуватиметься у будь-яких конфліктах (спорах), які виникають, зокрема, з цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних правовідносин, а також у кримінальних провадженнях при укладенні угод про примирення між потерпілим та підозрюваним, обвинуваченим та в інших сферах суспільних відносин;
  • фізичні та юридичні особи зможуть звернутись до медіатора для проведення медіації як до звернення до суду, третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу, так і під час судового, третейського чи арбітражного провадження;
  • медіація проводитиметься за взаємною згодою сторін медіації відповідно до принципів добровільності, конфіденційності, незалежності та нейтральності, неупередженості медіатора.

Зазначається, що набути статус медіатора зможе будь-яка фізична особа, яка має вищу освіту та пройшла базову підготовку у сфері медіації в Україні або за її межами.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив законопроект “Про медіацію”, яким передбачається визначити вимоги до договору про медіацію та угоди про врегулювання конфлікту.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня

     • 26910 переглядiв