parlamentska-asambleya-nato-vistupila-za-vstup-ukrayini-v-alyans

Парламентська асамблея НАТО виступила за вступ України в Альянс

 • 9824 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Парламентська асамблея НАТО закликала підтримати надії України та Грузії на вступ до Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє УНН з посиланням на підсумкову заяву після весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО.

Парламентарі звернулися до лідерів Альянсу із закликом продемонструвати єдність на саміті в липні, та продемонструвати, що організація залишається надійною перед обличчям загроз безпеці. Головними загрозами учасники сесії назвали Росію і тероризм.

У їхній заяві також міститься заклик до лідерів Альянсу надати Боснії і Герцеговині план реформ з підготовки до членства в НАТО та підтримати надії України та Грузії на вступ до НАТО.

Більше того, для того, щоб НАТО могла адаптуватися до сучасних світових загроз, 29 союзникам було запропоновано виконати обіцянки щодо оборонних витрат і до 2024 року перейти до військових бюджетів у розмірі 2 відсотків ВВП, при цьому 20 відсотків коштів буде витрачено на нові можливості.

Як повідомляв УНН, українська делегація у ПА НАТО підготувала доповідь по розробці Росією біологічної та хімічної зброї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат, голова парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз.

Українські Національні Новини

Політика