parubiy-khoche-cherez-list-vimagati-u-zelenskogo-pidpisati-zakon-pro-tsk

Парубій хоче через лист вимагати у Зеленського підписати закон про ТСК

 • 12310 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що сьогодні направляє листа до Президента України Володимира Зеленського з вимогою підписати закон "Про тимчасові слідчі комісії", передає кореспондент УНН.

"Я сьогодні направлю офіційний лист Президенту України Зеленському з вимогою негайно підписати закон "Про тимчасові слідчі комісії". Згідно зі ст. 94 Конституції України, у Президента є 15 днів після отримання ним закону, щоб підписати його, або повернути закон з його вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду. Хочу проінформувати, що 27 червня цей термін був вичерпаний. Відтак, закон згідно з Конституцією України вважається схваленим Президентом України та має бути підписаний і офіційно оприлюднений. Пане Зеленський, інформую Вас, що Ви більше не маєте права ветувати закон про ТСК, нині ви можете його тільки підписати, якщо він буде заветований, це буде порушенням закону", - заявив він.

Нагадаємо, 12 червня стало відомо, що Парубій підписав закон про ТСК з нормами про імпічмент.

6 червня народні депутати України ухвалили законопроект №1098 про тимчасові слідчі комісії, що, у тому числі, унормовує питання імпічменту, у другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками. Відповідне рішення підтримали 279 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика