parubiy-obitsyaye-za-tri-dni-pidpisati-zakon-pro-reintegratsiyu-i-vidpraviti-prezidentu

Парубій обіцяє за три дні підписати закон про реінтеграцію і відправити Президенту

 • 13547 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Попри те, що закон про реінтеграцію Донбасу був прийнятий у редакції комітету, Президент, найімовірніше, не буде накладати на нього вето. Таку думку під час брифінгу висловив спікер парламенту Андрій Парубій, передає кореспондент УНН.

"Думаю, що Президент не накладе вето (на закон про реінтеграцію – ред.). Верховна Рада України внесла свої пропозиції і правки, і я нагадаю, що конституційними повноваженнями парламенту є визначення зовнішньої і внутрішньої політики України. Ми зробили документ більш жорстким – це є цілковито в межах повноважень українського парламенту і він реалізував свої повноваження через роботу профільного комітету, а ВР - через голосування. Тому я думаю, що навіть дискусії не може бути про те, що закон про реінтеграцію може бути заветований, а буде підписаний Президентом", - підкреслив А.Парубій.

Він додав, що після опрацювання комітетом законопроекту про реінтеграцію Донбасу, "дня за три я матиму змогу його підписати і передати на розгляд Президенту України".

Нагадаємо, за словами А.Парубія, закон про реінтеграцію ухвалений у редакції комітету ВР.

Українські Національні Новини

Політика