parye-ocholiv-belgiyets-yakiy-utrimuvavsya-vid-golosuvan-po-krimu-ta-donbasu

ПАРЄ очолив бельгієць, який утримувався від голосувань по Донбасу та Криму

 • 12161 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Представник політичної групи "Альянс лібералів і демократів за Європу" (АЛДЄ) бельгійський сенатор Хендрік Дамс був обраний на посаду голови Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляється на сторінці асамблеї в Twitter, передає УНН.

"Вітаємо Ріка (Хендріка - ред.) Дамса з Бельгії, якого щойно обрали Президентом Парламентської Асамблеї терміном на один рік з можливим продовженням (повноважень - ред.)", - написали в ПАРЄ.

Новий голова також зазначив, що для нього в роботі буде пріоритетним зв'язок між правами людини і навколишнім середовищем.

Відзначимо, що Дамс не голосував за більшість резолюцій по Криму і Донбасу, віддавши голоси тільки за одну з них - про гуманітарну ситуацію в Україні, в січні 2015 року. З усіх інших "українським" документам його голоси відсутні в електронній системі.

Нагадаємо, що сьогодні, в понеділок, в Страсбурзі розпочалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. У ній знову візьме участь українська делегація Верховної Ради після осінньої паузи, коли делегація відмовилася брати участь через повернення Росії в ПАРЄ.

Congratulations to Rik Daems from Belgium, just elected as President of the Parliamentary Assembly for a one-year term, renewable! pic.twitter.com/lUENor4ubX

— PACE (@PACE_News) January 27, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу