parye-ofitsiyno-viznala-order-na-aresht-putina

ПАРЄ офіційно визнала ордер на арешт путіна

 • 606851 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила важливу резолюцію, яка стосується примусової депортації українських дітей та дорослих в росію, а також визнала ордер на арешт російського диктатора володимира путіна. Про це повідомив нардеп, член української делегації у ПАРЄ Олексій Гончаренко у Telegram, передає УНН

Деталі

Гончаренко зазначає, що у резолюції ПАРЄ вперше згадується термін "геноцид" відносно дій рф в офіційному документі такого рівня.

Крім того, Парламентська Асамблея вітає рішення Міжнародного Кримінального Суду щодо ордеру на арешт президента росії Путіна, та Уповноваженої з прав дітей РФ Марії Львової-Бєлової.

"І це одне з найголовніших рішень ПАРЄ в цій резолюції. Не всі члени ПАРЄ є країнами, які ратифікували Римський статут. (Статут по якому виданий арешт путіна). І саме прийняття цієї резолюції розширює коло країн, де путін офіційно вважається підозрюваним у військових злочинах. путін — розшукуємий військовий злочинець. Тепер це підтвердила і ПАРЄ", - написав Гончаренко.

Раніше

Незаконну масову депортацію українських дітей російською окупаційною владою визнано геноцидом. Відповідну резолюцію підтримали у ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Політика