parye-prishvidsheno-pidgotuye-rezolyutsiyu-schodo-vidstoronennya-sportsmeniv-z-rf-ta-bilorusi-vid-olimpiyskikh-igor

ПАРЄ пришвидшено підготує резолюцію щодо відсторонення спортсменів з рф та білорусі від Олімпійських Ігор

 • 1473100 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На засіданні Бюро ПАРЄ прийняло рішення підготувати за пришвидшеною процедурою Резолюцію щодо відсторонення спортсменів та офіційних осіб російської федерації та білорусі від участі в міжнародному олімпійському русі. Про це інформує УНН, посилаючись на Facebook заступник голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенії Кравчук.

Деталі

За її словами Бюро також доручило організувати у Страсбурзі відповідні слухання у квітні 2023 року під час засідання Комітету з питань культури, науки, освіти та медіа ПАРЄ, яке очолила українська депутатка. Кравчук наголосила, що українська сторона докладе "максимум зусиль, аби резолюція була прийнята якнайшвидше".

Крім цього, вона нагадала, що з початку повномасштабного вторгнення в Україні загинуло щонайменше 228 професійних спортсменів, тому питання відсторонення російських та білоруських спортсменів є "справою честі".

Цитата

"росія вже неодноразово ігнорувала цінності та принципи олімпізму на Олімпійських іграх минулих років, ведучи збройну агресію проти суверенних Грузії та України. До того ж багато російських олімпійців водночас мають звання офіцерів збройних сил та інших силових структур агресора. Злочинці мають нести відповідальність – а не олімпійський прапор", - заявила Кравчук.

Нагадаємо

Україна ввела санкції проти президента російського олімпійського комітету і членів Міжнародного олімпійського комітету.

Українські Національні Новини

Політика