parye-priynyala-rezolyutsiyu-pro-gumanitarni-naslidki-viyni-na-donbasi

ПАРЄ прийняла резолюцію про гуманітарні наслідки війни на Донбасі

 • 15847 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни на Донбасі. Відповідне рішення було прийнято під час сесії ПАРЄ, передає кореспондент УНН.

Варто зазначити, що під час дискусії щодо звіту, доповідач Егідіус Варейкіс зазначив, що підтримка документа стане "кроком вперед до створення сильної відповідальної держави".

"Має місце загальне розуміння наслідків, і те, що вони серйозні, і країна, яка винна і несе відповідальність, це країна-член Ради Європи ... Підтримка доповіді стане кроком вперед до створення сильної відповідальної держави, яка може захистити себе", - заявив Егідіус Варейкіс.

Додамо, що в резолюції згадується і прийнятий українським парламентом закон про реінтеграцію. Також були прийняті поправки, що стосуються вимоги звільнення заручників, неприпустимості порушення їх прав.

Також пройшла поправка з умовою, що РФ повинна виконувати всі попередні резолюції, що стосуються Криму і Донбасу.

Нагадаємо, під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи був представлений звіт "Гуманітарні наслідки війни в Україні", який підготував депутат литовського сейму і Парламентської асамблеї Ради Європи Егідіус Варейкіс.

Українські Національні Новини

Політика