parye-ukhvalila-rishennya-pro-spilnu-vidpovidalnist-rosiyi-ta-bilorusi-za-viynu-v-ukrayini

ПАРЄ ухвалила рішення про спільну відповідальність росії та білорусі за війну в Україні

 • 1011487 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. ПАРЄ прийняла рішення про спільну відповідальність влади росії та білорусі за війну в Україні: представники керівництва рф та рб у документі згадуються на одному рівні, інфомує УНН.

Цитата

«Асамблея зазначає, що білорусь брала участь в агресії російської федерації проти України, оскільки вона дозволила російській федерації використати свою територію для здійснення актів агресії проти України. Її роль та співучасть мають бути засуджені міжнародною спільнотою, а її лідери мають бути притягнуті до відповідальності.

Російські та білоруські політичні та військові лідери, які спланували, підготували, ініціювали чи здійснили ці акти і мали можливість контролювати чи спрямовувати політичні чи військові дії держави, мають бути встановлені та притягнуті до відповідальності», - йдеться в документі, за який проголосувала Парламентська асамблея Ради Європи.

Деталі

ПАРЄ також ухвалила рішення, яким затвердила свої вимоги щодо створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

«Асамблея підтверджує свій одностайний заклик до держав-членів та держав-спостерігачів Ради Європи створити спеціальний міжнародний кримінальний трибунал у справі про злочин агресії проти України, який має бути схвалений та підтриманий якомога більшою кількістю держав та міжнародних організацій, і, зокрема, Генеральною Асамблеєю Організація Об'єднаних Націй... Асамблея вважає, що Рада Європи має відігравати активну провідну роль у створенні спеціального трибуналу, брати участь у відповідних консультаціях та переговорах та надавати конкретну експертну та технічну підтримку процесу створення спеціального трибуналу», - додали в ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ ухвалила резолюцію про права людини під час агресії рф проти України: про що вона

Українські Національні Новини

Новини Світу