pashinyan-sche-raz-napraviv-prezidentu-virmeniyi-propozitsiyu-zvilniti-golovu-genshtabu

Пашинян ще раз направив президенту Вірменії пропозицію звільнити голову Генштабу

 • 15493 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повторно направив президенту країни Армену Саркісяну пропозицію про звільнення начальника Генштабу ВС Оніка Гаспаряна. Про це Пашинян повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Цитата

"Президент прийняв рішення відправити назад в апарат прем'єра пропозицію про звільнення начальника Генштабу. Даний крок не сприяє вирішенню ситуації, що склалася. Я знову відправляю президенту пропозицію про звільнення голови Генштабу, чекаючи, що вона буде підписана в установленому порядку", - зазначив Пашинян.

Раніше 

Президент Вірменії Армен Саркісян відмовився підписувати указ про звільнення глави Генштабу Збройних сил республіки Оніка Гаспаряна.

Контекст

Новий виток політичної кризи розгортається в Вірменії після заяви Пашиняна про застосування російських ракетних комплексів “Іскандер” під час конфлікту з Азербайджаном в Нагірному Карабасі. Прем’єр-міністр заявив, що восени минулого року ракети комплексів “Іскандер”, були у республіки, “не вибухнули або вибухнули лише на 10%”. У свою чергу заступник глави Генштабу Тіран Хачатрян не погодився з Пашиняном, назвавши його заяву несерйозною, після чого був звільнений за пропозицією глави уряду. У Міноборони Росії використання Вірменією “Іскандерів” під час конфлікту в Нагірному Карабасі спростували.

Звільнення Хачатряна викликало хвилю обурення серед військових, в Генштабі зажадали відставки уряду і Пашиняна. Після того як Генштаб випустив відповідну заяву, Пашинян звільнив і безпосереднього його керівника Оніка Гаспаряна, назвавши вимогу військових про свою відставку спробою військового перевороту.

Українські Національні Новини

Новини Світу