pasinok-namagavsya-vidkupiti-vitchima-vid-pokarannya-za-kermuvannya-u-netverezomu-stani

Пасинок намагався відкупити вітчима від покарання за кермування у нетверезому стані

 • 7329 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. У місті Краматорськ Донецької області судитимуть чоловіка за спробу дати хабар службовій особі. Про це УНН повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Так, Краматорською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 26-річного місцевого мешканця, який намагався за хабар відкупити свого вітчима від покарання за вчинені адміністративні правопорушення.

За даними слідства, 18 липня, о 02:00, співробітники патрульної поліції в м. Краматорськ та Слов'янськ, зафіксувавши на одній з вулиць Краматорська виїзд автомобіля "ВАЗ-21051" на зустрічну смугу, зупинили його та попросили чоловіка, що сидів за кермом, надати для перевірки документи, але той відмовив.

В процесі спілкування поліцейські помітили у порушника правил дорожнього руху наявні ознаки сп’яніння, але на пропозицію пройти медичний огляд водій також не погодився.

У цей час в розмову втрутився пасажир автівки, який доводився водієві пасинком. Підійшовши до інспекторів, чоловік запропонував їм неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 5 тис грн за не складання стосовно його вітчима протоколів про ненадання документів та кермування у нетверезому стані (ч. 1 ст. 126 та ч. 1 ст. 130 КУпАП).

Поліцейські відмовились від вказаної пропозиції та повідомили про злочинні дії чоловіка слідчо-оперативну групу.

Стосовно молодого чоловіка було відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. На нього чекає суд. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, депутат Миколаївської облради напідпитку намагався відкупитися від патрульних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП