patriarkh-kirilo-tsinichno-zaklikav-do-peremirya-na-rizdvo-v-ukrayini-vidpovili-scho-rpts-ne-avtoritet

Патріарх кирило цинічно закликав до перемир’я на Різдво: в Україні відповіли, що РПЦ не авторитет

 • 679777 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Голова російської православної церкви патріарх кирило закликав встановити тимчасове перемир'я на Різдво. Як повідомляє УНН відповідну заяву оприлюднили на сайті церкви.

"Я, Кирило, Патріарх Московський і всієї Русі, звертаюся до всіх сторін, залучених у міжусобний конфлікт, із закликом припинити вогонь і встановити Різдвяне перемир'я з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня", – йдеться в заяві.

кирило наголосив, що необхідно надати вірянам можливість відвідати церковні служби в Різдвяний святвечір і в день Різдва.

Така заява пролунала на тлі відкритої підтримки патріархом війни проти України. кирило також заявляв, що вбивство українців на війні є подвигом. 

Водночас, радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк відверто назвав заяву цинічною та підкреслив відсутність авторитету у рпц.

«РПЦ не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише як «пропагандист війни». РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації Рф. Тому заява РПЦ про «різдвяне перемир’я» – цинічна пастка й елемент пропаганди», - написав Подоляк у Тwitter.

Додамо

Раніше речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк попередила про можливість нової масованої ракетної атаки з боку росії 6 та 7 січня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Карпатах вирує негода: спостерігається шторм і морози

     • 508874 переглядiв