patrulni-u-kiyevi-tsogo-roku-zdiysnili-ponad-tisyachu-timchasovikh-zatriman-avtomobiliv

Патрульні у Києві цього року здійснили понад тисячу тимчасових затримань автомобілів

 • 17664 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. У Києві з початку року патрульні поліцейські здійснили понад тисячу тимчасових затримань транспортних засобів. Про це УНН повідомили в Управлінні патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Нацполіції України у відповідь на інформаційний запит.

"Згідно з підсистемою "Затримані ТЗ (транспортні засоби – ред.)" інформаційно-телекомунікаційної системи "Інформаційний портал Національної поліції України", у період часу з 01.01.2019 по 21.10.2019 патрульними поліцейськими здійснено 1353 тимчасових затримань транспортних засобів", - йдеться у відповіді.

Додамо, що, згідно зі статтею 265-2 КУпАП, у разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, працівник уповноваженого підрозділу, що забезпечує безпеку дорожнього руху, тимчасово затримує транспортний засіб шляхом блокування або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, у тому числі за допомогою спеціального автомобіля – евакуатора. Згідно з Кодексом, це дозволяється виключно у випадку, якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху, або транспортний засіб розміщений на місцях, призначених для зупинки, стоянки, безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю.

Тимчасово затримати транспортний засіб також можуть, згідно зі статтею 122 КУпАП, за порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а так само порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху. Також у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 50 кілометрів на годину, ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, ненадання переваги маршрутним транспортним засобам.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Київська міська рада врегулювала порядок функціонування платних місць для паркування на території столиці. 

У лютому цього року у Києві почали евакуювати тимчасово затримані патрульними автівки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП