patsifist-i-virit-v-shamanizm-viking-yakiy-zakhopiv-kapitoliy-ne-viznaye-provinu

Пацифіст і вірить в шаманізм: "вікінг", який захопив Капітолій, не визнає провину

 • 14599 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Учасник акції на підтримку Дональда Трампа, який при захопленні Капітолію 6 січня зайшов в будівлю конгресу в хутряному головному уборі з рогами і списом в руках, не визнає себе винним за кількома звинуваченнями, пов'язаними з інцидентом, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Джейкоб Ченслі, також відомий як "QAnon Shaman", заявив про невинуватість в п'ятницю під час пред'явлення обвинувачення в федеральному суді. Йому пред'явлені звинувачення в насильницькому проникненні і хуліганстві на території Капітолію, а також в перешкоджанні офіційному процесу.

Під час виступу в суді в п'ятницю адвокат Ченслі Альберт Уоткінс заявив, що Ченслі пацифіст і "людина, що вірує в шаманізм, давню віру", пише видання.

Уоткінс також попросив, щоб суддя допоміг Ченслі отримувати органічні продукти в тюрмі, поки той чекає суду. Юрист повідомив, що неорганічна їжа викликає у Ченслі "виснажливу" бактеріальну реакцію.

Захоплення Капітолію

6 січня обидві палати Конгресу проводили спільне засідання для остаточного затвердження результатів президентських виборів в США, згідно з якими 46-м президентом країни ставав демократ Джо Байден. Це засідання було перервано через прихильників тодішнього президента Дональда Трампа, які влаштували безлади на Капітолійському пагорбі. Протестуючі вступили в зіткнення з поліцією, правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ. Десятки демонстрантів були затримані, п'ятеро людей загинули під час штурму. У столиці США була введена комендантська година, в місто ввели Національну гвардію.

Раніше на цьому тижні в зв'язку з масовими заворушеннями 6 січня, двом членам праворадикального угруповання Proud Boys ("Горді хлопці") в федеральному суді у Вашингтоні були пред'явлені звинувачення в змові і незаконному проникненні в особливо захищене приміщення.

Українські Національні Новини

Новини Світу