patsiyentiv-z-covid-19-u-likarnyakh-z-lipnya-pobilshalo-mayzhe-upyatero-stepanov

Пацієнтів з COVID-19 у лікарнях з липня побільшало майже уп'ятеро - Степанов

 • 11066 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. В Україні кількість людей, які перебувають у лікарнях з COVID-19, з середини липня зросла майже у 5 разів. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“У нас кількість людей, які госпіталізуються кожного дня, у нас вона тільки збільшується. Вже на сьогоднішній день, на ранок, кількість людей, пацієнтів, які перебувають безпосередньо в лікарнях, складає 16 тис. 745 осіб. Хочу привести ще одну цифру, в середині липня ця кількість була 3,5 тис. Майже в п’ять разів збільшилась кількість людей, які одночасно перебувають в лікарнях. Наша медична система має певну межу, як би ми не збільшували кількість ліжок. На сьогоднішній день вже в нас 37 тис., максимально, що ми можемо збільшити - це до 50 тис.”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що вони не можуть забрати ліжка, які відведені під лікування інфарктів, інсультів, онкологічних хворих, або з пологових будинків, тощо, тому кількість ліжок для хворих на COVID-19 є обмеженою, як і кількість лікарів.

Нагадаємо, у МОЗ назвали регіони з найбільшим добовим приростом хворих на COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство