pavelko-rozpoviv-pro-budivnitstvo-novoyi-futbolnoyi-areni-v-dnipropetrovskiy-oblasti

Павелко розповів про будівництво нової футбольної арени в Дніпропетровській області

 • 9136 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Незабаром в місті Нікополь Дніпропетровської області розпочнеться будівництво нової багатофункціональної футбольної арени. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Андрій Павелко, передає УНН.

Арена буде зведена на базі старого стадіону "Металург", говорить Павелко.

"Це дуже важливо і для майбутнього футболу всієї Дніпропетровської області, і для збереження славних сторінок історії футболу Нікополя", - зазначив нардеп.

Павелко нагадав, що з Нікополем пов'язані видатні імена, такі як Євген Кучеревський, Володимир Ємець, Геннадій Жиздик, Геннадій Лисенчук, Сергій Беженар, Олександр Кирюхін, Дмитро Топчієв, Микола Медін, Микола Кудрицький. Сам стадіон "Металург" пам'ятає кубкові матчі з командами "Динамо" Тбілісі і "Металург" Запоріжжя, пише політик.

"Крім того, в Нікополі проходили кубкові поєдинки місцевого "Колоса" з дніпропетровським "Дніпром", донецьким "Шахтарем", єреванським "Араратом", вільнюським "Жальгірісом", львівськими "Карпатами", одеським "Чорноморцем", сімферопольською "Таврією" і, звичайно ж, історичний матч із запорізьким "Металургом" в 1986 році, в якому "Колос" завоював путівку в 1/4 фіналу Кубка СРСР.

Тому ми просто зобов'язані побудувати в такому футбольному місті новий стадіон, де крім великого поля з якісним штучним покриттям, будуть також волейбольний та баскетбольний майданчик, легкоатлетична зона, тенісні корти, трибуни на 8 250 місць і комфортні роздягальні", - наголосив Павелко.

Як повідомляв УНН, в Дніпропетровській області відкрили футбольне поле європейського зразка.

Українські Національні Новини

Спорт